Open House I

Location

City

Duration

Client

Surface

Status

Project Type

Themes

With four growing boys, the client desired a new home with more space for themselves and their extensive collection of local antiques, art, and travel memorabilia. The master wing was only to be renovated upstairs, and with the boys studying overseas one by one, their rooms to be minimally touched.

Many years later, the client also commissioned us to design Open House II for their grown-up children, and subsequently a series of additions and renovations – a dining pavilion, a kitchen extension, a nursery, a bar store-cum-greenhouse, and a dog house

A simple 4 m by 4.5 m structural grid is used to simplify the construction and to devise the layout – which is a series of served and service spaces. The served spaces are mostly along the north facing side of the house, where a generous roof overhang provides a shaded outdoor space. An open sided courtyard is carved out from the building envelope to provide natural lighting, airflow and views for the living spaces and entrance hallway.

Gallery

Team Credits

Architect

Design Team

Publications

Share our project